keskiviikko 13. heinäkuuta 2022

Spidersnake, osa 3: sukupuolet ja ongelmallisuudet

Spidersnake treenaa taas – ja treenaa helvetin lujaa! Rockriffit raikaavat, tuplabasari pärisee ja sairaat fillit iskevät naamalle, basso jytisee kuin tuomiopäivän pasuuna ja Love Licker antaa äänijänteidensä venyä. Hyvä!

Treenikämpälle saapuu pitkä gimma. Hänellä on persoonalliset, hieman kulmikkaat kasvonpiirteet. Jotain jännää hänessä on, ihan nätti, tai oikeastaan näyttävä tapaus. Gimma koputtaa oveen ja raottaa ovea. Rockarit lopettavat soittonsa.

– Anteeksi, kuulin tältää kovaa rockia. Olen uusi kaupungissa. Onko täällä kovia menomestoja? gimma kysyy.

 


 

 – Ooh yeah baby, kyllä tässä kaupungissa actionia löytyy, kun tietää mistä etsiä! Love Licker ulvahtaa ja asettaa kaljapullon aistillisesti huulilleen, irrottamatta katsettaan vieraan kasvoista.

– Hyvä, kaipaan vähän rentoutusta. Oli tuolla pääkaupungissa niin rankka työviikko. Ja kun sukupuoleni ei ole se, miltä ensin vaikuttaa, hän lisää silmää iskien.

– Ai että transu, Äksöni murahtaa rumpupallilta ja vilkaisee bändikavereitaan kuin hakien tukea huvittuneisuudelle.

Treenikämpän pieni ikkuna aukeaa. Sieltä työntyy esiin siniseksi värjätty hiuspehko ja nuoren naisen kasvot, joiden nenässä on rengas.

– Hetkinen, kuulinko täältä t-slurrin? Se on itse asiassa ongelmallinen ilmaisu, ja meidän pitäisi nyt tarkastella sen metkityksellisyyksiä ja ulottuvuuksellisuuksia ja tulkinta-urkinta-suurellisuullikuullimuullisuuksia... sinipää puuttuu keskusteluun.

– No johan on! basisti Böre hörähtää, ottaa haukun makkarasta ja jää tuijottamaan seinää, kuin voimia keräten.

– No sössöti söö! pitkä trans-tyyppinen muija-jäbä kivahtaa ja kääntyy kohti sinipääta, joka katsoo myrtyneen näköisenä ikkunasta sisälle. – Transu on ihan hyvä sana, mä oon transu! Joo, anna vaan silmies rävähtää auki, peitä korvat jos haluut! Transu puhuu ja transuna on hyvä olla! Fyysisesti oon mies mutta tunnen itteni naiseksi, ja sen takii pukeudun näin. Deal with it! Äläkä yritä tunkea mulle mitään kolmatta sukupuolta, se on perseestä! Mä haluan olla nainen, täts it! Miehen vastinpari, sehän tässä on just siistiä kun pystyy näitä kahta vaihtoehtoa vaihtamaan ja sekoittelemaan. Kolmas sukupuo-siis sukukolmannes, se pilais koko jutun. Kyllä näin on. Jos joku haluu sellaista leikkiä niin okei, olkoon vaikka sata muuta sukuolemusta vaihtoehtona. Mutta jompi kumpi sillä on jalkovälissä tai mielessä, jos ei ole jotain tosi erikoista häikkää tullu kehoon. Äläkä irvistele siellä, tässä tulee faktaa! Mikä positio...tiedätkö mitä, mun äiti on Nigeriasta pakolaisena tullut rampa ja isä japanilainen taidemaalari, ja huom: abstrakteja teoksia, jotka rikkovat perinteitä! Ja lapsuuteni elin kiertelevän lesboromanisirkuksen mukana. Että anna tulla vaan tuomiota tänne suuntaan. Transu on kaunis sana!

Sinitukka vetäytyy ikkunasta kauhistuneena puhisten, ähisten, kähisten. Kuuluu jotain muminaa, kun hän poistuu illan hämyyn: "aggressioita...pöyristyttävää...argumentteja...kerron tästä...transfobia...haluaa uunittaa...tämä kostetaan..."

 


 

– Wow, se eskaloitui nopeasti kuin räjähtävä sixpäkki! Love Licker nauraa. – Oot vitun hyvä tyyppi, tervetuloa porukkaan. Tänä iltana viedään sut bailaamaan eikä välitetä marmattajista! Saat olla rauhassa mun romanttisilta haaveilta by the way, koska et oo pohjimmiltas muija. Mutta eiköhän sullekin sellasta...seuraa löydy, tässä kaupungissa on monenlaisille mieltymyksille tilaa.

Treenit loppuvat siihen. On aika vaihtaa sikailuvaihteelle ja tuoda rockin voima tosielämän kaduille ja pöytiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oikeiston ja vasemmiston ero?

Niin. Usein minulta on tultu kysymään: "Hei rockari, mikä ero niillä oikeistolla ja vasemmistolla olikaan? Kerro heti!" Tai sitten...