torstai 30. huhtikuuta 2020

Kun punkjäärä nousee haudastaan

Kevätaurinko lämmittää kaupungin kattoja. Lumi on jo kaikonnut sihisten ja höyryten jonnekin Lapin perukoille, tunturien salaperäisten kivenjärkäleiden varjoihin ja luolien uumeniin. Eteläisessä Finlandiassa autotallien ovet alkavat aueta hitaasti, epäilyttävästi, voimaa piilotellen...

Kadut ovat tyhjiä...toistaiseksi...


Mutta jostain kannettavasta mankasta kantautuu Ramonesin rämisevä rock. Puistosta kuuluu oluttölkin (tai ehkä siiderin!) sihahdus. Ja pullon kilahdus toista vasten. Aurinko nousee yhä ylemmäksi, valmiina polttamaan, tuhoamaan pelkurit, valmiina ajamaan kapitalistijupit toimistoihinsa kun rehdit katuduunarit pääsevät vapaalle - kunnon työviikon ja talven jälkeen keppana maistuu - ai helvetti!

Ja sitten eräästä kellarista kuuluu karjaisu.

"Vittu kun janottaa! Ai saatana vittu! Talvi on ohi. Jumalauta kun väsyttää! Pakko herätä. Tuota - Ramonesia - lisää ja tuplabasaria kiitos! Metal still flowing strong...missä on mun bisset?!"

Vanha punkjäärä on herännyt. Koston aika on lähellä.

Hän nousee kellarihaudastaan kadulle. On aika valloittaa. Nurkan takana vilahtaa pappi ja Isä Mitro. Heti punkkarin silmiin syttyy pahanilkinen tuike.

Aika juhlia kevättä. Tämä se vasta on elämää. Hän venyttelee luutuneita lihaksiaan, kampaa hiuksiaan pystyyn ja vetäisee luotivyötä tiukemmalle. Ja korkkaa kaljan.


Varovasti vappuna!

Helou!
Yo!

Tämä on virtuaalivappu.
Tämä on ROCK-vappu. Meitä ei niin vain hiljennetä...
Punk-asenne, hevi soimaan ja bisse virtaamaan. Anarchy!


Oikeiston ja vasemmiston ero?

Niin. Usein minulta on tultu kysymään: "Hei rockari, mikä ero niillä oikeistolla ja vasemmistolla olikaan? Kerro heti!" Tai sitten...